Webwinkels

Ook webwinkels kunnen bij ons terecht over advies op het gebied van toegankelijkheid. Er zijn veel klanten die behoefte hebben aan een webshop die is ingericht naar hun behoeften op het gebied van navigatie, leesbaarheid, duidelijke taal. Precieze aantallen zijn niet te overleggen, maar alles bij elkaar opgeteld kom je uit rond de half miljoen mensen die online toegankelijkheid nodig hebben om te kunnen shoppen. Benieuwd naar hoe u uw webwinkel kunt verbeteren?

TOP aanbieding: Voor slechts 99 euro per jaar krijg je een Readspeaker licentie en ondersteuning via e-mail. Dit aanbod is geldig voor de kleine zelfstandige online, met 1 domeinnaam en het gebruik van 1 taal. ReadSpeaker is een tekst naar spraak oplossing waarmee uw klanten naar uw content kunnen luisteren. Daarmee verhoogt u de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van uw website.

ReadSpeaker_logo

 

Webshop en Taalgebruik

In Nederland zijn er 1,3 miljoen volwassenen die niet (goed) kunnen lezen en schrijven. Laaggeletterdheid wordt dat genoemd. Kijk opnieuw naar uw webwinkel. En pas uw winkel aan. Denk aan:

– Algemene Voorwaarden
– uw contactpagina
– uw klantenservicepagina
– informatie over bestellen en bezorgen.

Hoe u dat kunt doen? Stichting Lezen en Schrijven biedt u tools en tips. Gewoon gratis!  Voor meer informatie bezoek de website van Stichting Lezen en schrijven:  www.lezenenschrijven.nl.  Hierbij de belangrijkste tips voor u op een rij:

Tips voor het toegankelijker maken van teksten voor laaggeletterden

  • Structuur van de zinnen is heel belangrijk. Gebruik zoveel mogelijk enkelvoudige zinnen.
  • Hoog frequente woorden worden vaak beter begrepen.
  • Vermijd woorden die op elkaar lijken in een zin.
  • Goede leidraad voor het taalgebruik is “verzorgde spreektaal”. Officiele structuren worden vaak minder goed begrepen.
  • Opmaak/typografie is heel belangrijk! Laaggeletterden hebben baat bij veel witregels, geen cursieve tekst, geen kleur op kleur, geen ‘creatieve’ lettertypes en rustige tekstvakken.

Via deze link kunt u gratis uw tekst testen. Doe het vandaag nog. Het is in het voordeel van u EN uw klanten.