nieuwtjes, winkelstraten

Aan de Amsterdamse grachten

Dit najaar werken wij aan een eerste traject van een hele grote klus: de binnenstad van Amsterdam. Vele winkels zijn daar niet toegankelijk, omdat er een trap aan de voorzijde is of je moet een trap af om in de winkel te komen. Ook is de stoep soms zo smal of de entree van het pand biedt geen draairuimte. Dat is een minpuntje. Maar ook heel erg weinig aan te doen. Deze winkels kun je alleen adviseren 100% in te zetten op service, of online het assortiment aanbieden. Maar dan wel ook op een goed toegankelijke website natuurlijk.

Met deze foto’s geven we een beeld van de hoofdstad, waar je fantastisch kunt shoppen, de leukste winkels zult vinden en natuurlijk heel veel Amsterdamse oprijplaten. We zijn erg trots dat we dit project kunnen uitvoeren in samenwerking met de gemeente en de meeste ondernemers reageren heel erg positief en zijn blij met de Amsterdamse kruisjes. Een hartelijk welkom is het, zeggen ze. En ook fijn voor al die kinderwagens.

Met de komst van wetgeving binnenkort zal ook de bewustwording toenemen bij winkeliers. De kleine zelfstandige, de warenhuisdirecteur, de winkelketen, de ijssalon, coffeecorner of friettent. En niet te vergeten de supermarkten.  Toegankelijkheid is geen kwestie van wel of geen oprijplaat voor de deur. Wij adviseren de 2 B’s aan alle ondernemers:
Binnenkomen en Betalen. Wat in de winkel verbeterd kan worden, geven wij advies voor. Maar de ondernemer kan zelf ook veel doen. En in Amsterdam doen ze dat. In december meer nieuws over onze hoofdstad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s