winkelstraten

Winkelen in de winter in de Kalverstraat

kalverstraat naambordjeWinkelen in de Kalverstraat in de winter, dat doe je niet zo snel. Het is altijd, elke dag, zo druk in deze bekendste straat van het land. Veel toeristen, maar ook veel studenten en shoppende jongedames, oma’s, vaders. Het tweede gedeelte tussen het Spui en de Dam is nu voor een deel in kaart gebracht en de entrees zijn opgemeten. De ondernemers zijn heel positief en ook de grote namen doen vanzelfsprekend mee. Nu is het weer nog aangenaam, voor de tijd van het jaar maar we ontkomen niet aan sneeuw, ijzel en andere winterse weersomstandigheden. In deze periode zal niet overal de oprijplaat de hele dag buiten liggen. Dat is maar beter ook, mensen zouden erover kunnen vallen of erop uitglijden. De groene sticker op de etalageruit of het duidelijk aanwezig zijn van de oprijplaat vlakbij de deur geeft de toegankelijkheid van de winkel aan.

En zo kan iedereen winkelen. Druk op straat betekent in dit winkelgebied ook druk binnen. Sommige winkels lijken altijd overvol. Dat kan lastig manoeuvreren zijn als je een rolstoel en bijvoorbeeld ook nog een hond bij je hebt. Maar zeker niet onmogelijk. Gastvrijheid is een gegeven bij de meeste winkels in de Kalverstraat.

begin heiligewegTijdens onze opmeetdagen zagen we veel rolstoelgebruikers – is dat toeval? Hoe dan ook, winkelen in de winter is mogelijk voor de liefhebber. Na de koude maanden worden de oprijplaten geleverd voor de winkels in het gedeelte Dam tot Spui. 

Vergeet u niet als u in de Kalverstraat bent af en toe omhoog te kijken? Je vindt soms de mooiste ornamenten, klokkentorens of andere ‘muurkunst’. Voor een lunch of een kopje koffie adviseren wij Cafe Mokum, waar u boven de entree de Amsterdamse Andreaskruizen kunt bewonderen. Een gezellige en geheel toegankelijke horeca gelegenheid.

cafe mokum entree

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s